Regionale ondernemersnetwerken

Hoe kom ik in contact met regionale ondernemers?

Mobile Miles Program

Coming soon:

Hét zakelijke loyaliteitsprogramma

Laagste werkloosheid in zes jaar

Laagste werkloosheid in zes jaar
29-09-2017
MKB Nederland

Een recordaantal mensen heeft een baan. Vooral veel 45-plussers vonden werk. De werkloosheid is gedaald naar het laagste niveau in zes jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het UWV.

Vooral vrouwen

Voor het eerst hebben er nu meer dan 8,6 miljoen mensen betaald werk. Dat zijn er meer dan ooit tevoren. De afgelopen drie maanden is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 20.000 per maand gestegen. Vooral veel vrouwen zijn aan de slag gekomen. Twee van de drie mensen die in de maanden juni, juli en augustus werk hebben gekregen, is vrouw.

Vooral 45-plussers vonden in augustus een baan, namelijk 12.000. Mede hierdoor daalde de werkloosheid in deze groep tot 4,1 procent. Dat is het laagste aantal in bijna zeven jaar.

Uitkeringen

Het aantal uitkeringen blijft ook dalen, vooral in de bouw. Daar nam het aantal uitkeringen het afgelopen jaar met maar liefst 41,4 procent af. In de eerste acht maanden van dit jaar zijn 276.500 nieuwe werkloosheidsuitkeringen verstrekt. Dat zijn er 17,3 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, zegt het UWV.