Regionale ondernemersnetwerken

Hoe kom ik in contact met regionale ondernemers?

Mobile Miles Program

Coming soon:

Hét zakelijke loyaliteitsprogramma

Nederland vierde meest concurrerende economie

Nederland vierde meest concurrerende economie
29-09-2017
MKB Nederland

Nederland heeft de vierde plek op de lijst van meest concurrerende economieën in de eerste plaats te danken aan alle ondernemers die steeds innovatiever worden, en aan het 'uitstekende' vestigingsklimaat, zegt MKB-Nederland in reactie op het verschijnen van de jaarlijkse lijst van het World Economic Forum (WEF). Nederland verstevigde de vierde plek met een hogere score dan vorig jaar.

Investeren in vernieuwing

Wil Nederland die plek in de top behouden, dan moeten we investeren in vernieuwing van de economie op de lange termijn: in klimaat, scholing, onderzoek en innovatie, lastenverlichting en bijvoorbeeld slimme mobiliteit. Zo kunnen we ook werk blijven scheppen voor iedereen. Uit het Global Competitiveness Report blijkt dat vooral Aziatische landen zich ontwikkelen tot geduchte concurrenten op het gebied van innovatie.

Beste in EU

Nederland is op basis van de lijst de meest concurrerende economie in de Europese Unie. Sinds 2005 staat Nederland in de top-tien van de lijst van 137 landen. De top-drie wordt gevormd door achtereenvolgens Zwitserland, de VS en Singapore.