Regionale ondernemersnetwerken

Hoe kom ik in contact met regionale ondernemers?

Woekerpolisaffaire: gedupeerden eisen compensatie van ASR en Aegon voor ruim 2,4 miljoen polissen vóór aangekondige fusie

09-11-2022

Amsterdam, 9 november 2022: Onlangs werd bekend dat Aegon zijn Nederlandse dochterbedrijf zal verkopen aan ASR. Gedupeerden van 2,4 miljoen door ASR en Aegon verkochte woekerpolissen roepen de twee verzekeraars nu op hun dossier, vóór afronding van de aangekondigde fusie op te lossen. Woekerpolishouders eisen uitbetaling van hun compensatie.

Volgens de woekerpolishouders, de vereniging Woekerpolis.nl en de Stichting Woekerpolisproces kan het samengaan van de twee verzekeraars, niet over hun ruggen worden uitgevoerd. ASR zal na overname de grootste woekerpolisverzekeraar van Nederland worden. Het is voor de gedupeerden onverteerbaar dat in de fusieaankondigingen met geen woord wordt gesproken over de woekerpolisaffaire. Zij eisen dat ASR en Aegon vóór de afronding van hun fusie, de zaak oplossen.    

Ab Flipse, voorzitter van de vereniging Woekerpolis.nl: ”Met deze oproep vragen we ASR en Aegon om nu echt schoon schip te maken en voor hun fusie de woekerpolisaffaire op te lossen. De vereniging wil met alle macht voorkomen dat woekerpolishouders eindigen als ‘kind van de rekening’ van deze fusie. Zelfs al is daar een verzoek voor nodig bij de ACM mededingsautoriteit om de fusie te blokkeren”. 

Er zijn in Nederland ruim 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Dat is er bijna één per huishouden. Consumenten kunnen door middel van een check ‘Heb ik een woekerpolis? - Vereniging Woekerpolis.nl' vaststellen of ze ook in het bezit zijn van een woekerpolis.